Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В града е над 10 при всички положения, това няма как да се избегне. Прекалено нова ми е за кой знае какви наблюдения, а и тия дни от както съм я взел съм предимно в града и под 10 не слиза каквото и да правиш. Няма начин просто. Извънградско точно веднъж я пробвах, но за едните 30 км. кой знае какво засичане не мога да направя. Следващата седмица ми предстоят повече пътувания и ще имам "магистрални" наблюдения.

Относно V6 Alfa-та... не знам, не съм карал такава. V6 дизелова имаше ли? Бензинова има, аз за дизелова говоря... дизелова 2.4 V5 159 освен (и 156 но със 136 к.с.).

Та поне в градско забелязвам разликата, но и такава кола и такъв мотор не са правени за града, така, че знам какво съм купил. Но е леко шок в началото, особено ако не знаеш какво си купил. Аз психически съм се подготвил така, че шока да е по-малък .
    Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

дизел 2,4 "V" при АР няма. Всички дизелови мотори на редови.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Душегубче ли си си взел (2.5tdi)?
        Тоя скръбник ти гарантирам, че върви по-малко от големия спарк, гори много повече, яде си валовете и кобилиците, има 12 метра ремъци, на които да се обесиш и за бонус - помпата му (vp44) умира внезапно и те оставя на пътя.
        Last edited by dhtj; d.m.y г., 23:59.
        156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
          Душегубче ли си си взел (2.5tdi)?
          Тоя скръбник ти гарантирам, че върви по-малко от големия спарк, гори много повече, яде си валовете и кобилиците, има 12 метра ремъци, на които да се обесиш и за бонус - помпата му (vp44) умира внезапно и те оставя на пътя.
          В момента всички тия неща са в перфектно състояние, а валовете и изпадалите кобилици са следствие от лошо мазане или липса на такова. Както и повечето проблеми при автомобилите. Щото още има хора, които сипват на мотори с по 200/300К пробег и нагоре масла за "20К" и карат по толкова, па после проблеми...
          Виж за помпата...тото е някакво, да. Има логика. Ми тя и алфата ме е оставяла, макар и не от помпа. То не е до марката - като ще ти се случи - ще ти се случи. Не ги деля на такава и онакава. Нито едната е от завода, нито другата - все на нещо ще му дойде времето. Мисля, че душко има да ме радва доста време но знам ли... жена и кола...знаете лафа.
          Ти за кой голям спарк ми говориш, щото те са бензин, има хас и да не върви повече?
          Аз пак ти казвам, че за вървежа на спарка лоша дума не мога да кажа - 1.8 го карам така, както много около мен не могат. В правилни ръце тия 144 коня в обороти са прилично забавни. Но и с вървежа му свършва гордостта. Това ми е мнението. Пък всеки със своето. А и нека разнообразя.

Comment

Ами темата се превърна пак в един спор. И нищо по самата тема.
            Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Затова съм предимно read-only и в редките случаи в които пиша вече по форуми пак се получава спор... просто не може да се приеме като лично мнение дадено нещо, то винаги се търси спора...

По темата моето мнение е такова - Ауди а6 ако е германско (над 2.0 щото тва купе има нужда от тяга), 159 за италианско (2.4) или мазда 6-ца (не им знам вариациите), от всичко японско единственото което ми хваща окото по някакъв начин и отвън и от вътре и бил го карал е мазда и точно 6-ците. Особено най-новите, но тва е друга тема.

Тва е моето мнение пък всеки със своето. За маздатата не знам нищо, аудито е комфорт отвсякъде, алфата е вървеж (и комфорт но не и на нивото на ауди нека сме честни) и брутална визия... 159 има уникалната предница...тия очи...

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
                Здравейте колеги, идва време в което трябва да пенсионирам алфонсо. Искам да купя друга кола, но вече съм много объркан и не знам каква да взема. Колкото повече чета, то трябва да ходя пеша . Заглеждам 159, мазда 6 2009, тойота Авенсис...
                Бюджет за по купка до 11к лв максимум. Ако някой може да ме насочи към нещо.
                Благодаря.
                Аз си взех Жулиета, бидейки в твоята ситуация. За малко повече пари, но има и такива, които се вместват в твоя бюджет. Ще останеш изненадан, колко добра всъщност е тази кола (и почти нямаш поддръжка по окачването),обмисли го като опция. 159 е вече стара, тойотата е легеноподобно возило, маздата е преоблечено Мондео с ненужно скъпа поддръжка...
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                  Аз си взех Жулиета, бидейки в твоята ситуация. За малко повече пари, но има и такива, които се вместват в твоя бюджет. Ще останеш изненадан, колко добра всъщност е тази кола (и почти нямаш поддръжка по окачването),обмисли го като опция. 159 е вече стара, тойотата е легеноподобно возило, маздата е преоблечено Мондео с ненужно скъпа поддръжка...
                  А кой двигател на Жулиета да гледам? С ръчни или автомат? Какво да гледам при покупка
                  Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
                    А кой двигател на Жулиета да гледам? С ръчни или автомат? Какво да гледам при покупка
                    Желателно е някой да я прочете с лаптоп, да видиш работа на турбина (дизеловите и бензиновите двигатели са с турбо), дюзи/инжектори, километри (дизелите записват брой регенерации на ДПФ филтъра на всеки 500 км). Всичките двигатели са ОК, зависи какво очакваш/можеш да си позволиш като първоначално обслужване. Окачването е здраво и евтино, там нямаш и няма да имаш проблеми. Най-важното при огледа е, да ти функционира VDC (или ESP както е по-популярна) системата, която се командва от капсулиран модул във кормилната конзола, защото иначе няма да ти работи и DNA превключвателя, а ремонтът е цифра, и трябва да ти разглобяват цялата кормилна конзола, модулът да се праща на ремонт и пр. Т.е., ако акумулатора е ОК и имаш нормално ел. напрежение, не трябва да ти светят индикациите за грешки на ASR/VDC системата.
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                    X